zondag 6 juli 2008

4e dag

Amke verzorgt haar pup nu prima, maar ze vindt het ook niet erg om even weg te gaan.
Wanneer ze in de werpkist ligt met haar pup moeten we wel in de gaten houden dat ze de kist niet overhoop haalt waardoor de pup gevaar loopt onder het kleed te raken.
Ze heeft nog steeds de neiging een gat te moeten graven, in haar werpkist, in de tuin en zelfs onder de tafel en mijn bureau.
Zou dat komen omdat ze denkt dat ze nog moet bevallen? 's Nachts slaap ik voor de kist hoewel van slaap niet zo veel komt. Overdag wisselen Oane en ik elkaar af.

De pup groeit goed. Bij de geboorte was hij 600 gram en is na een kleine terugval nu al 775 gram. Met zoveel tepels tot zijn beschikking kan dat ook bijna niet anders. Wij moeten misschien wel opletten dat hij niet te snel groeit. Wat we er nu van zien lijkt het een pittig kereltje te worden met een sterke wil.
We weten nog niet hoe hij gaat heten. De nieuwe eigenaren geven de naam binnenkort door.

De wond op Amke haar buik ziet er mooi uit en ook haar tepels blijven tot nu toe goed. De tepels moeten we goed in de gaten houden omdat ze kans loopt op tepelonsteking.

Wij willen langs deze weg nogmaals iedereen bedanken voor de hulp en belangstelling bij de moeilijke geboorte van dit 'nest'. Zonder jullie en met name Minny en Lien, hadden we het niet gered. Ook onze dank aan Jantsje Beijer van Dierenkliniek de Toren in Drachten. Zij heeft de keizersnee uitgevoerd en met prachtig resultaat: een gezonde pup.
Ik zal Gudrun en Walter Pross, de eigenaren van de reu Fuchs v.d. Haardt, vragen nog een klein stukje voor deze site te schrijven. Deze reu die ze Anton noemden leeft helaas niet meer. Het verhaal wat hier achter zit is een drama op zich.

Het is mijn bedoeling elke week een verhaaltje te schrijven en wat nieuwe foto's te plaatsen. Wanneer je een foto groter en duidelijker wilt zien kan dat door te dubbelklikken op de betreffende foto.
Mensen die willen reageren kunnen dit doen door de link reacties aan te klikken onder elk stukje tekst.

1 reacties:

siep zei

Boris Anton Fan 't Fiersicht !

Dat is de naam van "ons"(jullie) prachtige puppie ! Oane en Greetje wat een prachtig mooie foto's hebben jullie op je site staan. We proberen nog maar eens weer of het nu wel lukt om een reactie door te mailen. Anton is genoemd naar de vader als een eerbetoon en Anton is ook een naam van één van onze vorige honden. Vandaar. Tot woensdagavond. We zijn zeer benieuwd ! Groetjes , Siep & Miep