zondag 29 juni 2008

De laatste loodjes

We hadden gehoopt dat het nest vandaag, op zondag, zou komen. Maar alles is nu nog rustig en aan Amke merken we nog niet dat de bevalling aanstaande is.
Morgen is ze uitgerekend, dus lang zal het vast niet meer gaan duren.
We wachten in spanning af.

woensdag 18 juni 2008

Foto Fuchs v.d. Haardt



Ook de vader van het nest mag nog wel wat aandacht krijgen. Ik vond nog een paar foto's van Fuchs v.d. Haardt (Anton) op de site van een Duitse fokker www.heizefeiz.de. Fuchs is de vader van hun C-nest. Ze hebben zelf een reutje uit dit nest gehouden.

zaterdag 14 juni 2008

Werpkist



We hebben vandaag de werpkist in huis geplaatst. De keuken leek ons wel een goede plek. De honden hebben alles uitgebreid geinspecteerd.

Wanneer de pups groter zijn kunnen ze gelijk vanuit de keuken via de terrasdeuren naar buiten. Hier komen ze dan in een afgeschermd gedeelte tuin met daarin planten en struiken, een grasveldje en een verhard terras.
Toen Dorien en Amke klein waren was dit ook hun favorite speelplek. Vooral racen rond de coniferen was helemaal te gek.

woensdag 11 juni 2008

Zekerheid

Afgelopen tijd begonnen we te twijfelen. Is Amke echt wel drachtig. We hadden verwacht dat ze dikker zou worden. Het kan zijn dat ze niet toont omdat het haar eerste keer is en ze misschien sterke buikspieren heeft.
Maar toch, de twijfel sloeg toe.
Ondanks ons eerder genomen besluit om geen echo te laten maken, zijn we toch voor zekerheid gegaan.
De echo heeft uitgewezen dat ze inderdaad drachtig is, maar ook dat we geen groot nest hoeven te verwachten. Drie puppen zijn er ontdekt en er kunnen misschien nog een paar verstopt zitten.
We hebben nu in ieder geval zekerheid, maar hoeveel puppen er straks komen dat blijft nog een verassing.

zondag 8 juni 2008

Nog 3 weken te gaan

Amke is nu zes weken drachtig. Alles gaat naar wens.
Intussen zijn we overgeschakeld op vleesvoer. Beide honden vinden dit super. Hoewel onze Dorien (blonde Hovawart) niet de aanstaande moeder is mag zij lekker meegenieten van de verandering van voer.
We hebben besloten de namen van de puppen met een M te laten beginnen. Mensen die op de wachtlijst staan kunnen, wanneer ze dat leuk vinden, vast beginnen met het bedenken van een naam.
Voor de teefjes zijn de namen Mila, Mika en Maaike al geclaimd. Maar of er wel drie teefjes geboren worden? We wachten af. Over ca. drie weken weten we meer.

zondag 1 juni 2008

Drachtig




Hoera, Amke is drachtig. Ze heeft nu nog 4 weken te gaan.

Bij een controle op vrijdag 30 mei heeft de derenarts kunnen voelen dat Amke inderaad drachtig is. We hebben besloten geen echo te laten maken. Dat geeft alleen maar stress en het aantal puppen is toch niet exact te bepalen. Gisteren, zaterdag 31 mei, is Minny Jansma (lid fok.cie HCN) langs geweest. Ook zij is van mening dat Amke drachtig is.

Met ingang van maandag 2 juni zetten we Amke op vleesvoer. De werpkist hebben we in huis, geleend van Baukje Porte en Sophie Hoogeveen. Ook de andere spullen moeten we binnenkort gaan aanschaffen of lenen.

Amke is aanhankelijker en rustiger dan normaal en verder prima gezond. We wachten af wat komen gaat.